KLM Flight Academy

De KLM Flight Academy (voorheen: KLS) wordt gezien als één van de beste vliegscholen van Europa. Het zal je dan ook niet verbazen dat de selectie voor de KLM Flight Academy bekend staats als één van de lastigste scholen om aangenomen te worden. Slechts 5 tot 10% van de aanmeldingen wordt uiteindelijk aangenomen op de KLM luchtvaarschool.

Dit hoge afvalpercentage heeft vooral te maken met de voorbereiding van de aspirant piloten. Er wordt vaak gezegd dat de selectie niet voor te bereiden valt. Dit is echter grote onzin. Sterker nog, zonder goede voorbereiding val je waarschijnlijk al direct af. De mate waarin jij je hebt verdiept in het selectieproces wordt namelijk meegenomen in de afweging of jij een geschikte vlieger bent of niet. Het feit dat jij op deze website terecht bent gekomen geeft jou dan ook al een grote voorsprong ten opzichte van je medekandidaten. 

KLM Flight Academy


De KLM Flight Academy zoekt namelijk mensen die zich tot in de puntjes voorbereiden. Zelfs al wordt aangegeven dat oefenen voor de selectie geen zin heeft. Overigens is ook uit meerdere onderzoeken gebleken dat je jouw IQ tot wel 5 punten kunt verhogen door training*. Het is daarbij wel van belang dat de oefeningen vergelijkbaar zijn met hetgeen getoetst wordt.
Hierom houdt pilotenselectietraining.nl continu in de gaten hoe aspirant verkeersvliegers getoetst worden en waar de nadruk op ligt. Bij veranderingen verwerken wij dit  direct in onze manier van toetsen. Wij bieden dan ook de beste en meest toegespitste selectietraining aan die je kunt vinden online.

*https://www.pnas.org/content/105/19/6829

Hoe ziet de selectie training van de KLM Flight Academy eruit?

  Het selectieproces om toegelaten te worden bij de KLM Flight Academy bestaat uit vier fases. De eerste drie fases van het selectieonderzoek wordt uitgevoerd door Aviation Medical Center ofwel het AMC. Dit onderzoek neemt drie niet opeenvolgende dagen in beslag. Na iedere fase wordt bepaald of je door kunt naar de volgende fase. De vier fases uit het selectieprocedure zijn als volgt:


  DE SELECTIEPROCEDURE

  • Fase 1: Basis capaciteiten onderzoek
  • Fase 2: Sensomotorisch onderzoek
  • Fase 3: Competentie onderzoek
  • Fase 4: TC/COVA gesprek

  FASE 1: BASIS CAPACITEITEN ONDERZOEK

  Bij fase 1 van het selectie onderzoek word je beoordeeld op de volgende onderdelen: cijfermatige capaciteiten, verbale capaciteiten, abstract redeneren, ruimtelijk inzicht, een sensomotorische test en je motivatie. Deze testen kan je perfect op onze website voorbereiden. Wij bieden als enige dezelfde manier van testen aan op de markt.

  FASE 2: SENSOMOTORISCH ONDERZOEK

  Je aanleg om te vliegen wordt getest tijdens het sensomotorisch onderzoek. Tijdens het onderzoek naar je vliegaanleg word je beoordeeld op de volgende onderdelen: Oog- hand- voet coördinatie, oog- hand coördinatie/ leervermogen, multi-tasking/ stressbestendigheid, volgehouden aandacht, planning/ procedureel handelen, complexe keuze reactie en afwijking detecteren.

  FASE 3: COMPETENTIE ONDERZOEK

  Fase 3 is het competentie onderzoek. Je vult vragenlijsten in en krijgt interviews met een psycholoog. Verder krijg je individuele simulaties en een groepssimulatie.

  FASE 4: GESPREK MET DE TOELATINGSCOMMISSIE (TC) EN DE COMMISSIE VAN AANNAME (COVA) VAN KLM

  De laatste stap van onze selectieprocedure is het gesprek met onze Toelatingscommissie van de KLM Flight Academy en Commissie van Aanname van KLM. Tijdens dit gesprek, van 30 tot 45 minuten, komen onder meer je behaalde selectieresultaten, je levensbeschrijving en je motivatie om piloot te worden aan bod. Bereid je goed voor!

  Voor meer informatie over het selectieonderzoek verwijzen we u graag door naar de website van de KLM Flight Academy.


  Kijk hieronder voor onze trainingspakketen

  Kies jouw ideale pakket

  Basis Pakket

  39,95

  voor 14 dagen

  • Dit pakket bevat onder andere:

   - Analogieën

  • - Cijferreeksen
  • - Rekenvaardigheid
  • - Figuurreeksen
  • - Syllogismen
  Bestel

  Premium Pakket

  49,95

  voor 60 dagen
   (€ 30 korting)

  • Dit pakket bevat onder andere:

   - Analogieën
  • - Cijferreeksen
  • - Rekenvaardigheid
  • - Figuurreeksen
  • - Syllogismen
  • + Exclusieve toegang tot onze Whatsapp-
   groep waar je al jouw vragen kwijt kunt
    over de selectie bij medekandidaten
  Bestel